Måndag 19 Apr
Stockholm

Arbogadomen överklagas

Tyskans advokat har lämnat in en överklagan på domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den morddömda tyskans advokat Per-Ingvar Ekblad har lämnat in en överklagan där han begär att hovrätten river upp tingsrättens livstidsdom mot hans klient och att målet tas om i tingsrätten.

Motiveringen är att en av nämndemännen enligt Ekblad gjort sig skyldig till jäv efter uttalanden om rättegången i tidningen Expressen.

Frågan om jäv har varit uppe tidigare. Den nämndeman som i Expressen sade att hon hela tiden lutat åt att kvinnan var skyldig avgick efter det att förhandlingarna avslutats. Redan då anmälde advokat Per-Ingvar Ekblad även övriga två nämndemän för jäv, och krävde en ny rättegång med ny domare.

Västmanlands tingsrätt gjorde dock bedömningen att rättegången inte skulle tas om, ett beslut kvinnan överklagade till Svea hovrätt men fick avslag.

I överklagan som lämnades till Västmanlands tingsrätt i dag skriver Ekblad att uttalandet tyder på att nämndemannen var partisk redan när förhandlingarna började, och inte blev det i och med uttalandet i Expressen. "Därmed var tingsrätten inte domför när huvudförhandlingen började", skriver Ekblad.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela