Arbogadomen överklagas

Tyskans advokat har lämnat in en överklagan på domen.


Den morddömda tyskans advokat Per-Ingvar Ekblad har lämnat in en överklagan där han begär att hovrätten river upp tingsrättens livstidsdom mot hans klient och att målet tas om i tingsrätten.

Motiveringen är att en av nämndemännen enligt Ekblad gjort sig skyldig till jäv efter uttalanden om rättegången i tidningen Expressen.

Frågan om jäv har varit uppe tidigare. Den nämndeman som i Expressen sade att hon hela tiden lutat åt att kvinnan var skyldig avgick efter det att förhandlingarna avslutats. Redan då anmälde advokat Per-Ingvar Ekblad även övriga två nämndemän för jäv, och krävde en ny rättegång med ny domare.

Västmanlands tingsrätt gjorde dock bedömningen att rättegången inte skulle tas om, ett beslut kvinnan överklagade till Svea hovrätt men fick avslag.

I överklagan som lämnades till Västmanlands tingsrätt i dag skriver Ekblad att uttalandet tyder på att nämndemannen var partisk redan när förhandlingarna började, och inte blev det i och med uttalandet i Expressen. "Därmed var tingsrätten inte domför när huvudförhandlingen började", skriver Ekblad.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Polisen i Göteborg rapporterar om rån

"Vid Körkarlens Gata är det en man som blir fråntagen sin guldklocka av en okänd person efter att blivit påhoppad.", skriver polisen på sin hemsida.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.