Tyskan döms till livstids fängelse

Det uppmärksammade Arbogamålet får nu en upplösning. Christine Schürrer döms till livstids fängelse.


Christine Schürrer döms till livstids fängelse. Rätten har förklarat att den så kallade "tyskan" Christine Schürrer är skyldig till mord på de två Arboga-barnen Max och Saga. Hon döms också för mordförsök på barnens mamma Emma Jangestig. Schürrer ska också betala ett skadestånd till mamman, Emma Jangestig, på 457892 kronor och till övriga målsägande ska hon betala sammanlagt 131329 kr.

Västmanlands tingsrätt skriver i domen:

"Christine Schürrer döms för att genom kraftigt våld med ett hammarliknande föremål ha slagit ihjäl barnen Max och Saga, ännu inte fyllda fyra respektive två år, och för att med samma form av våld ha försökt slå ihjäl barnens mor Emma."

Åklagarna, Frieda Gummesson och Johan Fahlander menar att Schürrer ska ha varit besatt av sin före detta pojkvän, Emmas sambo och barnens pappa. Åklagarna menar att det var motivet till morden. Hon ska ha känt "besvikelse över att förhållandet mellan henne och Emmas sambo brutits".

I domen står också att tingsrätten finner att Christine Schürrer lämnat "osanna uppgifter". Sedan en rättspsykiatrisk undersökning i september visat att Schürrer inte lider av en allvarlig psykisk störning, har det stått klart att hon kan dömas till fängelse.

Christine Schürrer har tidigare hälsat genom sin advokat att hon är förberedd på ett fängelsestraff. Hon fick tingsrättens beslut får hon via häktespersonalen i Västerås. Schürrer har också tidigare meddelat att hon kommer överklaga en fällande dom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.