Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hur kör du, gubbjävel?"

- 21/10/2008, 11:04 -

I förhör påstår 50-åringen att en dispyt mellan honom och Carolin Stenvall om bilkörning skulle ha lett till dråp.

Precis som i Engla-fallet då Anders Eklund hävdade att hans offer hade provocerat honom, använder 50-åringen samma typ av förklaring till sitt våldsamma agerande. Åklagaren är inte särskilt imponerad av 50-åringens utsaga.

– Vi finner det föga sannolikt, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck, enligt Expressen.

I förhören berättar 50-åringen hur han tappade humöret när Carolin kommenterade hans bilkörning. De ska enligt honom stött ihop av en slump vid rastplatsen Stenbron utanför Gällivare. Enligt Carolins förövare kom hon gående från toaletterna när han stannade för att slänga sopor. Carolin ska enligt 50-åringen sagt:

– Hur kör du, gubbjävel?

Efter det säger 50-åringen att han blev utom sig av vrede och knuffade Carolin så att hon slog i huvudet i draganordningen mellan 50-åringens Audi och släpkärran och avled. 50-åringen drar då in den blödande Carolin Stenvall i sin bil men minns inte vart han fört kroppen. När 50-åringen får frågan om varför han inte försökte återuppliva Carolin säger han att "inte kunde förmå sig".

– Vi tror helt enkelt inte att det är en olyckshändelse utan uppsåtligt dödande. Jag tror inte heller att han inte minns var han fört hennes kropp, säger åklagare Ulrika Schönbeck.

Uppgifterna om Carolins och 50-åringens möte väcker många frågor. Polisens utredare arbetar nu för att få svar om vad som egentligen hände den 12 september då Carolin Stenvall bragdes om livet, skriver Expressen.

Skrivet av: