Smugglande 80 meters kokainkorv

Svensk man smugglade fyra kilo kokain på flyget från Peru inrullade i korvar.


En svensk man är dömt till sju års fängelse och utvisning efter att han försökt smuggla fyra kilo kokain genom tullen på Köpenhams flygplats Kastrup.

Det var när den 29-årige svensken i mars återvände från Peru som tulltjänstemännen på Kastrup gjorde kokainbeslaget.

– Kokainmassan hade rullats till två korvar på 46 och 32 meter som tejpats ihop med ett band som fick det att likna ett klätterrep, säger åklagaren Thomas Brädder.

29-åringen berättade i rätten att han tagit på sig uppdraget som knarkkurir för att slippa ifrån sina narkotikaskulder i Sverige. Men han menar att han inte ska ha vetat vad repen innehöll.

Direkt efter rättensk avkunnande dom begärde försvaret att straffet skulle bli nedsatt, skriver danska Ekstrabladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.