Tisdag 7 Dec
Stockholm

Slå din bitch eller bli "pussy"

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nytt danskt våldsspel går ut på att slå en tjej blodig. Tanken är att stoppa killars våld mot tjejer i Danmark. Men många menar att det får motsatt effekt. Vad tycker du?    

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DANMARK. Spelet heter Hit the bitch och går ut på att ge en tjej örfilar tills hon blöder och inte längre kan stå upp.

I övre vänstra hörnet visar en stapel att du är 100 procent "pussy" när du inte gett tjejen - som säger: "jag får dansa med vem jag vill" - en örfil.

I övre högra hörnet visar en annan stapel att du bli mer "gangsta" ju fler örfilar du delar ut.

Men när du blivit 100 procent "gangsta" byts ordet ut mot idiot. Sedan kommer information om hur du kan söka hjälp om du slår din tjej.

Enligt Kirsten Hermansen på föreningen som står bakom kampanjen - en förening som jobbar mot våld i relationer - är tanken att nå ut till unga killar.

– De unga ska ha ett ställe dit de kan gå, där de kan samtala med någon som är kvalificerad. Det är hjälp, säger hon till SR.

Men kampanjen har fått utstå intensiv kritik från utländska medier och bloggare. Och Hermansen erkänner att det är dumt att de inte översatt vad som sägs.

– De som reagerat är främst personer utanför Danmark, de förstår ju inte meningen med spelet eftersom det är på danska. Det var ett fel vi gjorde, säger hon.

Niklas Långström, ungdomspsykiater och chef för Centrum för våldsprevention vid Karolinska institutet, tycker metoden är helt fel, översatt eller inte.

– Metoden är fel enligt den forskning som finns. Många kan i stället bli stimulerade av den interaktiva hemsidan och att tjejen ligger gråtande på golvet efteråt, säger Niklas Långström till Aftonbladet.

Vad tycker du?

Kommentera
Kopiera länk
Dela