"Jag har inte bett om ursäkt"

- 09/01/2009, 20:36 -

Nyheter24:s bloggare Andreas Kleerup berättar vad som egentligen hände.

Det blev guldregn över Andreas Kleerup under Grammisgalan. Årets producent. Årets kompositör. Och dessutom årets nykomling. Succé med andra ord. Men kvällen solkades av urinprov, poliser och slagsmål med bildkåta paparazzis.

Rubrikerna var många dagen efter. Mer som en dålig bakfylla än något annat. Nu tar Andreas Kleerup bladet från munnen och berättar vad som verkligen hände.

Grattis till priserna, hur känns det?

– Tack så mycket. Det är jättekul. Man tappar ju hela grejen med det som hände men det spelar ingen roll. Det känns skitkul, säger Andreas Kleerup till Nyheter24.

Ja, vad var det egentligen som hände där på kvällen?

– Ja, alltså mitt under prisutdelningen så började de ta in folk för pissprover. Om du sitter och ger folk vin att dricka i tre timmar så är det klart att de ser påverkade ut. Det var ett tiotal personer som fick göra det. Jag blev bara så förbannad. Ingen tar några jävla droger under Grammisgalan alla vet ju att polisen är där, fortsätter han.

Själv jämför han polisens tillslag med George Orwells bok "1984".

– Det är bara i Sverige som sådana där grejer händer, säger Andreas Kleerup till Nyheter24.

Men det blev ju lite rabalder utanför efteråt, berätta.

– Jag gick ut bakvägen och så följde fem fotografer efter. När jag bad dem sluta så gjorde de inte det. Så då knuffade jag bort honom. Han blev tydligen jätteskärrad och det var inte meningen.

Kvällspressen skriver ju att du bad om ursäkt för det?

– Jag har inte bett om ursäkt. Jag bad reportern på Expressen att hälsa fotografen att jag är ledsen om han blev skärrad. Ber man om att bli lämnad i fred så tycker jag man ska få det.

Så vad händer nu?

– Nu ska jag ta tre veckor och ta det lugnt. Snickra ihop lite musik med Markus Krunegård och semester i februari. Det har varit en bra början på året förutom det här som hände men det är en prutt i rymden, avslutar Andreas Kleerup till Nyheter24.

Så trots lättskärrade fotografer är Kleeup nöjd med inledningen av 2009. Förutom ny musik väntar den internationella lanseringen för Sveriges för närvarande största musiker.

Minns ni?

Första låten att lanseras i England:

Skrivet av: