Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Privatspanare utreder styckmord

Nyheter | 17/02/2009 19:01

"Ett så lätt polisarbete att det kunde göras av en nyutbildad polishund."

Som Nyheter24 skrivit tidigare i dag JO-anmäls chefsåklagaren Peter Claesson eftersom det visat sig att det är han som tagit beslutet att det inte "finns fog att gå till rätten" för att få till stånd ett DNA-test av en tidigare dömd styckmördare i en styckmordsutredning.

Nu tar en före detta kriminalinspektör tag i fallet i egna händer.

– Ointresset av att lösa mordet är en skymf mot Catrines anhöriga, säger han till Crime News.

Enligt den före detta kriminalinspektören hittades en handduk bredvid da Costas kvarlevor. De hårstrån som återfanns på handduken jämfördes mot sex män med friande resultat.

Kriminalinspektören berättar att det har uttryckts förvåning internt inom rättväsendet varför inte DNA-prover gjorts mot fler våldsmän, trots att många av dem har en bevisad koppling till Catrine da Costa. Kriminalinspektören säger också att han har gott hopp om att sanningen ska komma fram.

– Att öppna utredningen och begära in hårstrån vore ett så lätt polisarbete att det kunde göras av en nyutbildad polishund, säger kriminalinspektören till Crime News.

Om fem månader preskriberas mordet på Catrine da Costa.

Skrivet av: