Rättsläkaren hörs i mordrättegången

Förhöret med den åtalade fortsätter också.


Rättsläkarens vittnesmål kommer att få avgörande betydelse när hon i dag ska höras i den fortsatta rättegången om mordet på Carolin Stenvall utanför Gällivare i höstas.

Förhöret med den åtalade fortsätter också.

Den centrala frågan i målet är hur den 29-åriga Carolin dödades. Rättsläkaren har konstaterat att Stenvall dels utsatts för trubbigt våld mot huvudet och halsen, dels blivit skjuten i ryggen och genom bakhuvudet. Hon har däremot i sina utlåtanden inte kunnat säga vilka av skadorna som orsakade Carolins död. Oklarheterna kommer därför att ventileras under den fortsatta huvudförhandlingen i dag.

Åklagarna anser att Carolin Stenvall var vid liv när hon sköts. De får stöd av en kriminaltekniker som hördes i går och som hävdade att kvinnan stod upp eller åtminstone stod på knä när hon träffades av det första skottet i bröstkorgen.

Den åtalade 51-åringen säger att Carolin Stenvall var livlös. Han trodde att hon var död när han avlossade skotten.

Dagens förhandling inleds med förhöret med rättsläkaren. Därefter återupptas förhöret med 51-åringen.

Rätten kunde oväntat inleda förhöret med honom sent den första rättegångsdagen. I dag kommer åklagarna att detaljerat höra honom om händelserna i september och oktober förra året.

Intresset att på plats följa rättegången var i morse inte lika stort som dagen före. Betydligt färre nyfikna hade sökt sig till tingsrätten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.