Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rättsläkaren hörs i mordrättegången

Nyheter | 03/03/2009 09:50

Förhöret med den åtalade fortsätter också.

Rättsläkarens vittnesmål kommer att få avgörande betydelse när hon i dag ska höras i den fortsatta rättegången om mordet på Carolin Stenvall utanför Gällivare i höstas.

Förhöret med den åtalade fortsätter också.

Den centrala frågan i målet är hur den 29-åriga Carolin dödades. Rättsläkaren har konstaterat att Stenvall dels utsatts för trubbigt våld mot huvudet och halsen, dels blivit skjuten i ryggen och genom bakhuvudet. Hon har däremot i sina utlåtanden inte kunnat säga vilka av skadorna som orsakade Carolins död. Oklarheterna kommer därför att ventileras under den fortsatta huvudförhandlingen i dag.

Åklagarna anser att Carolin Stenvall var vid liv när hon sköts. De får stöd av en kriminaltekniker som hördes i går och som hävdade att kvinnan stod upp eller åtminstone stod på knä när hon träffades av det första skottet i bröstkorgen.

Den åtalade 51-åringen säger att Carolin Stenvall var livlös. Han trodde att hon var död när han avlossade skotten.

Dagens förhandling inleds med förhöret med rättsläkaren. Därefter återupptas förhöret med 51-åringen.

Rätten kunde oväntat inleda förhöret med honom sent den första rättegångsdagen. I dag kommer åklagarna att detaljerat höra honom om händelserna i september och oktober förra året.

Intresset att på plats följa rättegången var i morse inte lika stort som dagen före. Betydligt färre nyfikna hade sökt sig till tingsrätten.

Skrivet av: