Jan Emanuel misstänks för skattebrott

Den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson misstänks för att ha fifflat bort stora summor skattepengar. Polisen har under onsdagen genomfört en husrannsakning hos Johanssons företag.


Jan Emanuel Johansson, 37, och hans kompanjon har tillsammans ägt och drivit ett hem för vård eller boende (HVB) på Gotland. Nu misstänks de båda för att ha undanhållit stora summor pengar från sin verksamhet. På tisdagen anhölls Jan Emanuels affärskompanjon misstänkt för grovt skattebrott. Den tidigare socialdemokratiske riksdagsmannen Johansson själv har dock ännu inte gripits.

– Men han vet om att han är misstänkt. Vi ska hålla förhör även med honom, säger Rolf Öström, kriminalinspektör på ekobrottsmyndigheten, till Hela Gotland.

Det var skatteverket som slog larm till polisen om det misstänkta brottet. Nu arbetar polisen med att hämta in och analysera material från bolaget. Man har även genomfört flera husrannsakningar och polisen har beslagtagit flera kartonger med papper från HVB-hemmet.

– Vi har ett jättejobb framför oss. Det är flera poliser som arbetar heltid med det här just nu, säger Rolf Öström.

Jan Emanuel Johansson har tidigare varit i blåsväder för att ha tagit ut rejält tilltagna hyror för bostäder samtidigt som han satt i riksdagen. Han annonserade bland annat ut en villa på Gotland för 35 000 kronor.

– Jag ångrar den där förbannade annonsen så det skär i kroppen. Onödig, olämplig och osmart, sade han då.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.