Fremskrittspartiet i moské i Malmö

"Vi kommer hit utan förutfattade meningar och är helt öppna för intryck."


Norska Fremskrittspartiet inledde sitt besök i stadsdelen Rosengård i Malmö på Islamic center.

– Vi kommer hit utan förutfattade meningar och är helt öppna för intryck, förklarade Fremskrittspartiets vice ordförande Per Sandberg när delegationen på förmiddagen anlände till moskén vid Islamic center.

Men han tillade att de har läst Försvarshögskolans rapport om Rosengård och att han känner till att det finns politiker i Malmö som vill ha stopp för invandringen till stadsdelen.

Vid Islamic center togs partiet emot av ordföranden Bejzat Becirov som berättade att han är stolt över centrets integrationsarbete som enat muslimer från många nationer och flera grenar. Här finns anställda av flera nationaliteter, sade han, men de flesta är svenskar

– Vi mår alla bra när vi är blandade här, sade Becirov.

Fremskrittspartiet följs på rundturen i Rosengård av ett stort pressuppbåd med tjugotalet journalister och fotografer, inte minst från norska medier. Alla fick sitta med vid partiets diskussioner med de anställda vid moskén.

Partiets ordförande Siv Jensen har valt att inte följa med på besöket. Det var Jensen som med kontroversiella uttalanden om islamisering och sharialagar i Rosengård och Malmö fick socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu att ilskna till och bjuda in Jensen med partikamrater att komma dit och se med egna ögon. När besöket nu blir av väljer Jensen, som varit på resa till Moskva de senaste dagarna, att vara kvar i Oslo för överläggningar i stortinget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.