Wallström får jättepension

- 23/03/2009, 08:32 -

Margot Wallström skrattar hela vägen till banken.

Margot Wallström behöver minsann inte spara på slantarna på ålderns höst. När hon nu slutar som EU-kommissionär kan hon vänta sig en riktigt saftig pension. Som Nyheter24 tidigare skrivit om får nämligen Wallström en av de största pensionerna bland kommissionärerna. Och det är skattebetalarna som står för kalaset.

Hon kommer nu att kunna kvittera ut 1,8 miljoner pund – vilket motsvarar svindlande 21 miljoner kronor, uppger den brittiska EU-kritiska organisationen Open Europe. Avgångsvederlaget på fem miljoner kronor räcker alltså inte. Från att hon fyllt 65 år får hon dessutom 1,2 miljoner kronor per år.

Wallströms pension är nästan dubbelt så stor som EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och förklaras med att hon arbetat länge inom kommissionen.

När Nyheter24 förmedlar de nya uppgifterna för den profilerade bloggaren Henrik Alexandersson, även känd som HAX, skrattar han lätt och frågar retoriskt.

–Varför ska vi skattebetalare ge henne en livslång försörjning?

–Man förstår ju att de vant sig med lyx, men det är ju deras eget problem, säger Henrik Alexandersson till Nyheter24.

Alexandersson har två generella krav. För det första tycker han att inga extra bonusar ska betalas ut. För det andra bör lönegarantin inskränkas till max ett år.

–Det är mycket olyckligt att folk ser politiska uppdrag som ett sätt att dra in massa stålar för resten av livet när det egentligen borde vara ett hedersuppdrag. Det borde inte handla om pengar utan om vad man vill uträtta, avslutar Henrik Alexandersson för Nyheter24.

Skrivet av: