Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Volvo varslar 1500

Nyheter | 22/04/2009 11:42

Världsmarknaden tvingar Volvo till nya varsel.

– Den kraftiga nedgången på världsmarknaden för lastbilar och andra tyngre fordon tvingar Volvo till nya personalminskningar, skriver koncernen i ett pressmeddelande. Totalt varslas 1543 personer på fyra avdelningar med geografiskt fokus kring främst Göteborg och Umeå, men även Eskilstuna, Hallsberg, Braås, Vara, Skövde och Köping kommer drabbas.

Som en följd av omorganisation och effektiviseringsåtgärder kommer 125 anställda få lämna Volvo Construction Equipment vid anläggningarna i Eskilstuna, Hallsberg och Braås. Dessutom kommer 100 konsulter att få lämna företaget. Volvo Pentas nedskärningar drabbar 108 anställda. Volvo Powertrain varslar 655 anställda. Lika många varslar Volvo lastvagnar.

– Vi genomför fortlöpande diskussioner med fackföreningarna om förkortad arbetstid och ser att vi kommer kunna genomföra vissa av dessa varsel som delar i en sådan lösning, säger Stefan Johnsson, ledamot i Volvos koncernledning med ansvar för personalfrågor. Dessa avtal kommer då slutas lokalt och anpassas till behoven i verksamheten.

Skrivet av: