Volvo varslar 1500

Världsmarknaden tvingar Volvo till nya varsel.


– Den kraftiga nedgången på världsmarknaden för lastbilar och andra tyngre fordon tvingar Volvo till nya personalminskningar, skriver koncernen i ett pressmeddelande. Totalt varslas 1543 personer på fyra avdelningar med geografiskt fokus kring främst Göteborg och Umeå, men även Eskilstuna, Hallsberg, Braås, Vara, Skövde och Köping kommer drabbas.

Som en följd av omorganisation och effektiviseringsåtgärder kommer 125 anställda få lämna Volvo Construction Equipment vid anläggningarna i Eskilstuna, Hallsberg och Braås. Dessutom kommer 100 konsulter att få lämna företaget. Volvo Pentas nedskärningar drabbar 108 anställda. Volvo Powertrain varslar 655 anställda. Lika många varslar Volvo lastvagnar.

– Vi genomför fortlöpande diskussioner med fackföreningarna om förkortad arbetstid och ser att vi kommer kunna genomföra vissa av dessa varsel som delar i en sådan lösning, säger Stefan Johnsson, ledamot i Volvos koncernledning med ansvar för personalfrågor. Dessa avtal kommer då slutas lokalt och anpassas till behoven i verksamheten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.