Ahmadinejad: USA inte i vår vänskapskrets

- 21/06/2009, 16:13 -

Den kontroversielle presidenten Mahmoud Ahmadinejad attackerar USA.

I fredags kallade Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei Storbritannien för "vargar som tappat sina diplomatiska masker". I dag är det Mahmoud Ahmadinejads tur. Han går till hårt angrepp mot USA och Storbritannien som enligt Ahmadinejad visat sina kort.

– Med era förhastade kommentarer har ni visat att ni inte kommer att finnas i irans vänskapscirkel, sa Ahmadinejad enligt den iranska nyhetsbyrån ISNA.

– Vi iranier vet hur vi själva ska lösa våra åsiktsskiljaktigheter, era opportunistiska och imperialistiska gester behövs inte.

Ahmadinejads attack är en reaktion på USA:s president Barack Obamas kritik mot Irans ledning. Obama uttalade sig efter att Irans högste ledare Ali Khamenei utfärdat en kraftfull varning till protestledarna.

– Jag är mycket oroad med anledning av en del av innebörden och tonen i uttalandena som regeringen i Iran gjort, sade Obama till tevestationen CBS på fredagen.

– Och hur de närmar sig och behandlar människor som, med fredliga avsikter, försöker bli hörda. Jag tycker det ger en klar signal till det internationella samfundet om vad Iran är - och inte är, sa Obama.

Skrivet av: