Lördag 31 Jul
Stockholm

Bin Ladin: Alla är skurkar

Muslimska länders ledare delas upp i "skurkar" respektive "större skurkar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Så fort vi "befriat" Irak och Jordanien har vi via Västbanken tillgång till den heliga staden Jerusalem, hälsar al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin hoppfullt sina extremistiska anhängare runt om i världen. Muslimska länders ledare ger han inte mycket för, de delas in i grupperna "skurkar" och "större skurkar".

– Många arabledare deltar i "korsfarar-sionist-alliansen" mot muslimer, förklarar terrorledaren i en ljudinspelning som al-Jazira spelade upp i tv på lördagen.

Det är ledarna som Amerika kallar återhållsamma.

Länderna i den muslimska världen, från Indonesien till Mauretanien, är uppdelade i två grupper: En del är skurkar, andra är ännu större skurkar.

bin Ladin tyckte att världens reaktioner på Gazakriget i vintras var ett bra sätt att "skilja mellan muslimer och hycklare".

Han uppmanar till jihad, heligt krig, med målet att befria Jerusalem.

– Det finns nu en värdefull och ovanlig möjlighet för dem som verkligen vill befria al-Aqsa-moskén (i Jerusalem), att stödja de heliga krigarna i Irak så att de kan befria det landet. . . och sedan gå in i Jordanien som är en bra öppen front. Från Jordanien går det att dra in på Västbanken och kringliggande områden.

En liknande uppmaning om heligt uppror, som nådde världen mitt under rasande Gazakrig den 14 januari, verkar dock hittills inte ha gett några vidare resultat.

Sedan 2001, efter 11 september-attackerna mot USA som han anses ligga bakom, gömmer sig bin Ladin på okänd plats. Den vanligaste gissningen är att han befinner sig i bergsområdena längs gränsen Afghanistan-Pakistan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela