Bin Ladin: Alla är skurkar

Muslimska länders ledare delas upp i "skurkar" respektive "större skurkar".


– Så fort vi "befriat" Irak och Jordanien har vi via Västbanken tillgång till den heliga staden Jerusalem, hälsar al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin hoppfullt sina extremistiska anhängare runt om i världen. Muslimska länders ledare ger han inte mycket för, de delas in i grupperna "skurkar" och "större skurkar".

– Många arabledare deltar i "korsfarar-sionist-alliansen" mot muslimer, förklarar terrorledaren i en ljudinspelning som al-Jazira spelade upp i tv på lördagen.

Det är ledarna som Amerika kallar återhållsamma.

Länderna i den muslimska världen, från Indonesien till Mauretanien, är uppdelade i två grupper: En del är skurkar, andra är ännu större skurkar.

bin Ladin tyckte att världens reaktioner på Gazakriget i vintras var ett bra sätt att "skilja mellan muslimer och hycklare".

Han uppmanar till jihad, heligt krig, med målet att befria Jerusalem.

– Det finns nu en värdefull och ovanlig möjlighet för dem som verkligen vill befria al-Aqsa-moskén (i Jerusalem), att stödja de heliga krigarna i Irak så att de kan befria det landet. . . och sedan gå in i Jordanien som är en bra öppen front. Från Jordanien går det att dra in på Västbanken och kringliggande områden.

En liknande uppmaning om heligt uppror, som nådde världen mitt under rasande Gazakrig den 14 januari, verkar dock hittills inte ha gett några vidare resultat.

Sedan 2001, efter 11 september-attackerna mot USA som han anses ligga bakom, gömmer sig bin Ladin på okänd plats. Den vanligaste gissningen är att han befinner sig i bergsområdena längs gränsen Afghanistan-Pakistan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.