Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clinton lovar att fixa freden

Nyheter | 13/01/2009 17:25

Hillary Clinton lovar att göra allt för att åstadkomma fred.

Hillary Clinton lovar att göra allt för att åstadkomma en israelisk-palestinsk fred. På tisdagen fick hon redogöra för sina planer för senatens utrikesutskott, som ska godkänna henne som USA:s utrikesminister.

– Den valde presidenten och jag förstår och sympatiserar djupt med Israels önskan att försvara sig under nuvarande förhållanden, och att slippa beskjutning med Hamas raketer, sade Clinton i ett förberett, skriftligt vittnesmål inför utskottet.

– Men vi har också blivit påminda om de tragiska humanitära kostnaderna för konflikten i Mellanöstern och plågade av civila palestiniers och israelers lidande, sade Clinton.

Den tidigare presidentkandidaten sade att de senaste händelserna i Gaza har stärkt hennes och Obamas beslutsamhet att söka en rättvis och bestående fredslösning.

Clinton sade också att hon kommer att samarbeta med Ryssland och Kina för att bekämpa terrorism och kärnvapenspridning samt omstrukturera de finansiella marknaderna.

Skrivet av: