Onsdag 28 Sep
Stockholm

Bakterie nytt vapen mot al-Qaida

Medeltidens digerdöd har gjort comeback som vapen mot terrorism.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jagade av världens säkerhetstjänster med USA i spetsen. Beväpnade med den senaste teknologin, avancerad vapenteknologi och militärtaktik. Trots det är terroristorganisationen al-Qaida en av världens mest omfattande.

Nu verkar det som att en simpel bakterie kommer att lyckas göra det världens stater misslyckats med. Det är bakterien Yersinia Pestis, mer känd som digerdöden, som är det senaste vapnet i kriget mot terrorismen. Döda terrorister har nämligen hittats i Algeriet och Nordafrika i följderna av pesten. Och fruktan för den dödliga bakterien sprider sig nu inom al-Qaida.

– Det här är för närvarande det dödligaste vapnet i kriget mot terrorismen. De flesta av terroristerna har inte de grundläggande medicinska tillgångarna för att behandla sjukdomen, säger en säkerhetskälla enligt The Sun.

Bakterien ska ha spridits i grottorna i Algeriet som terroristerna använder som högkvarter. Men misstankar har även riktats mot den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. Förhoppningen är i alla fall att de olika terrorcellerna ska falla samman när medlemmarna överger organisationen.

– Ledarna fruktar att de överlevande terroristerna kommer att ge upp och överlämna sig för att undvika en hemsk död, säger en källa enligt The Sun.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.