Tisdag 29 Nov
Stockholm

Se bilderna från Obamafesten

Media. Politikerna. Kändisarna. Folket. Alla var där för att fira Obama.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Festen i Washington blev minst sagt lyrisk. Toppolitikerna var på plats och kändiseliten likaså. Men den magiska atmosfären skapades av de tusentals åhörarna som tagit sig till National Mall för att fira USA:s förste svarte president. 400 000 människor fanns på plats för att se Barack Obama inta talarbåset och lyssna på de samlade talarna och artisterna.

Och det var en diger skara stjärnor som lyste upp festen. Mary J. Blige. Beyonce. Usher. Shakira. Will I. Am. Bruce Springsteen. Jamie Foxx. Listan blev längre ju fler som tog sig upp på scen. Skådespelaren Denzel Washington var först ut med att hålla tal som följdes av Bruce Springsteens bejublade framförande av The Rising.

Mary var inte sämre och imponerade på Obama när hon inlevelsefullt sjöng Lean On Me. Också Tiger Woods, Sheryl Crowe, Queen Latfah, U2, Josh Groban med flera äntrade scenen och berörde publiken. Som om inte det var nog fanns en och annan kändis i publiken. Bland andra George Lucas och Jay-Z. Uppslutningen var total med andra ord.

– Jag står här mer hoppfull än någonsin om att USA kommer att hålla ut. Att vi kommer att segra, att drömmen som våra förfäder hade kommer att leva vidare, sa en uppenbart rörd Obama och avslutade med orden "I love you" till sin publik, enligt CNN.

Shakira, Usher och Stevie Wonder:

Bon Jovi med Bettye Lavette:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.