Se bilderna från Obamafesten

Media. Politikerna. Kändisarna. Folket. Alla var där för att fira Obama.


Festen i Washington blev minst sagt lyrisk. Toppolitikerna var på plats och kändiseliten likaså. Men den magiska atmosfären skapades av de tusentals åhörarna som tagit sig till National Mall för att fira USA:s förste svarte president. 400 000 människor fanns på plats för att se Barack Obama inta talarbåset och lyssna på de samlade talarna och artisterna.

Och det var en diger skara stjärnor som lyste upp festen. Mary J. Blige. Beyonce. Usher. Shakira. Will I. Am. Bruce Springsteen. Jamie Foxx. Listan blev längre ju fler som tog sig upp på scen. Skådespelaren Denzel Washington var först ut med att hålla tal som följdes av Bruce Springsteens bejublade framförande av The Rising.

Mary var inte sämre och imponerade på Obama när hon inlevelsefullt sjöng Lean On Me. Också Tiger Woods, Sheryl Crowe, Queen Latfah, U2, Josh Groban med flera äntrade scenen och berörde publiken. Som om inte det var nog fanns en och annan kändis i publiken. Bland andra George Lucas och Jay-Z. Uppslutningen var total med andra ord.

– Jag står här mer hoppfull än någonsin om att USA kommer att hålla ut. Att vi kommer att segra, att drömmen som våra förfäder hade kommer att leva vidare, sa en uppenbart rörd Obama och avslutade med orden "I love you" till sin publik, enligt CNN.

Shakira, Usher och Stevie Wonder:

Bon Jovi med Bettye Lavette:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.