Söndag 28 Nov
Stockholm

Stjärnspäckat inför Obamas invigning

Beyonce, Springsteen och Bono är några av artisterna som uppträder ikväll i en specialkonsert inför Obamas invigning på tisdag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Obamafebern kommer lamslå USA på tisdag när Obama väljs in som USA:s första afroamerikanska president. Listan på kändisar, artister och skådespelare kan göras hur lång som helst. Obama som tidigt fick stöd av en stor majoritet av landets artistelit kan räkna med glädjefyllda uppträdanden och en stjärnspäckad konsert inför invigningscermonin den 20:e januari. I kväll uppträder artisterna å den 44:e presidentens vägnar.

Men artisterna får inte uppträda med vilket material som helst utan har blivit ombedda att spela låtar som hör till invigningen. Springsteen kommer till exempel uppträda och sjunga The Rising. En annan musiker, oklart vem, har blivit tillbedd att framföra A Change Is Gonna Come.

Under söndagen reste Obama den historiska tågresan mellan Philadephia och Washington – resvägen som gjordes klassisk när Abraham Lincoln reste den och vädjade till folket att hjälpa till och återuppbygga USA.

I dag uppgav Obama något liknande.

– Låt oss göra klart att detta val inte är slutet på vad vi ska göra för USA, utan början, sade Barack Obama under sin resa på söndagen, skriver Sky News.

Se bossen spela The Rising live på ett Obamaevent:

A Change is gonna come:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela