Barack Obamas första skandal?

"Joe Biden fick välja mellan vicepresident eller utrikesminister", sa fru Biden.


Joseph Biden fick välja om han ville bli vicepresident eller utrikesminister. I alla fall om man ska tro hans hustru Jill Biden.

Paret gästade Oprah Winfreys show dagen före presidentinstallationen när Jill Biden inför sin uppenbart illa berörda make lät undslippa sig att han fått välja och att hon uppmanat honom att bli vicepresident och inte utrikesminister helt enkelt för att han skulle behöva resa mindre då.

– Om du blir utrikesminister skulle du vara borta, vi skulle aldrig se dig, sade hon och beskrev hur hon och hennes man diskuterat saken.

– Men, sade jag, om du blir vicepresident, kan hela familjen, som arbetade så hårt för valet, delta. De kan gå på stora begivenheter, de kan vara med oss hela tiden. Och det är det som är viktigt för oss, förklarade Jill Biden.

Joseph Biden såg plågad ut och försökte få hustrun att vara tyst.

Kort efter framträdandet kom Bidens taleskvinna Elizabeth Alexander med ett uttalande.

För att tala klarspråk erbjöd Barack Obama Joseph Biden ett enda jobb - att bli vicepresident - och det accepterade han mycket gärna, sade hon.

Som alla andra som följde presidentkampanjen i somras visste doktor Jill Biden att det fanns en chans att Obama kanske skulle be hennes make att vara med och att, med tanke på hans bakgrund, vicepresidentposten och utrikesministerposten kunde komma i fråga. Frågan är om det här kommer att bli Obamas första skandal?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Misstänkt farligt föremål hittat – bombskyddet ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.