Svenska grevinnan "bortskämd lögnare"

Pajkastningen är igång. Rättegången fortsätter att provocera.


I går fortsatte rättegången i USA:s mest uppmärksammade skilsmässa just nu. En rättegång som även fått stor uppmärksamhet i Sverige. Och mitt i smeten står den svenska grevinnan Marie Douglas-David.

Hon har utmålats som girig, lögnerska och otrogen. Nu är grevinnan ute efter blod eller åtminstone 100 miljoner dollar av maken George Davids förmögenhet, trots de 36 miljoner dollar i aktier hon redan utlovats. Inte konstigt då att den blivande exmakens advokater gick till hård attack mot henne.

Han spenderade upp till 200 000 dollar på henne per vecka. Köpte pälsar, väskor, kläder, resor och skämde bort hennes som få. Nu anklagar den svenska grevinnan sin mogulmake för att ha kontrollerat hennes liv. Något som George David själv inte har någon förståelse för.

– Hon skrev checkarna, hon tog ut pengarna och jag betalade. Jag klagade aldrig en enda gång på hennes spenderande. Aldrig någonsin klagade jag på hennes pengauttag, säger han enligt NY Post.

Men det är inte sant enligt den blonda svenskan. Han kontrollerade allt hon köpte och tvingade henne att sluta sitt jobb på grund av sin svartsjuka. Och varken lägenhet, hus eller ens hennes egen förlovningsring tillhör henne utan allt står skrivet på maken.

– En gift kvinna ska inte vara ute efter klockan fem på natten utan sin make, ska George David ha sagt enligt den svenska grevinnan.

Möjligtvis var inte svartsjukan helt ogrundad med tanke på att grevinnan redan erkänt att hon varit otrogen med svenske Alexander Oxenstierna. För att inte tala om bråken. Enligt maken fick han utstå timmar av sin frus attacker.

– Jag försökte gå undan och vara en gentleman trots timmar och timmar och timmar av skrikande. Det var verbal misshandel utan slut, berättar han i rätten enligt NY Post.

När anklagelserna nu viner fram och tillbaka går George David så långt att han anklagar sin blivande exhustru för att ha ljugit om ett missfall.

– Jag visste inte om jag skulle tro det eller ej. Jag är inte en kvinna. Jag har inte stor erfarenhet... men jag tyckte det verkade konstigt det faktum att hon inte hade varit och besökt en läkare. Jag ville tro henne men jag visste inte, säger George David i rätten enligt NY Post.

Men oavsett utgången på den här minst sagt infekterade skilsmässan lär svenska Marie Douglas-David få dras med öknamnet girigvinna istället för grevinna.

Amerikanska medier om skilsmässan:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

Handelsbankens vinst minskar något

Handelsbanken, en av de största aktörerna på den svenska bolånemarknaden, redovisar en rörelsevinst på 8,3 miljarder kronor för första kvartalet 2024.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.