Svensk grevinna kräver miljoner

Grevinnan grävde guld i USA och fann ett gammalt men likväl värdefullt fynd.


Grevinnor, ja de finns också i Sverige. Det är faktiskt inte bara drottning Silvia som gör av med pengar som inte är hennes. Den svenska grevinnan Marie Douglas-David lever i lyx och flärd. Tack vare sin make.

Marie Douglas-David gifte sig 2002 med den amerikanske affärsmannen George David. Nu snart sju år senare är det dags att ta ut skilsmässa. Paret är mitt i processen att göra upp det ekonomiska och grevinnan är ute efter blod. Hon vägrar nämligen att acceptera de 36 miljoner dollar som erbjudits henne. Hon vill ha mer.

I skriftliga dokument som nyligen lämnades in i rätten framgår det att Maria Douglas-David kräver nästan en halv miljon kronor - i veckan. Den 36-åriga svenskan har ju en del utgifter att täcka. Bland annat lägger hon ner 64 000 kronor på resor, 8 000 kronor på presenter och lika mycket på hår- och hudvård. För att inte snacka om hennes personliga assistent som får 17 000 kronor per vecka, 4 800 kronor på blommor och 5 000 kronor på kemtvätt. Och listan fortsätter.

Rättegången för att avgöra vem som får vad och kanske än mer vem som får betala vad, hålls i mars nästa år. Hittills har grevinnans make - George David - gett henne åtta miljoner kronor, enligt Courant. En riktigt god jul för vissa med andra ord.

Gräva guld i USA:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!