Citron- och limekräm med krossade kakor.
Citron- och limekräm med krossade kakor. - Foto: Nyheter24

Citron- och limekräm med krossade kakor – enkel efterrätt

Ge din måltid en uppfriskande avslutning med denna läckra citron- och limekräm, toppad med ett sött och krispigt lager av krossade kakor.


Citron och lime är en perfekt kombination som ger en syrlig och frisk smakupplevelse.

Tillsammans med den söta vaniljkrämen och de krispiga kaksmulorna blir det här en riktigt lyxig dessert som är enkel att göra.

Recept – så gör du citron- och limekräm med kakor

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 st äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • Saften från 1 citron
  • Saften från 1 lime
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Krossade kakor, t.ex. digestivekex

Så gör du citron- och limekräm med kakor

  1. Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull.
  2. Tillsätt socker och vaniljsocker och värm på låg värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt krämen svalna.
  3. Tillsätt citron- och limejuice och rör om försiktigt.
  4. Lägg krossade kakor i botten på fyra glas eller skålar och fördela krämen ovanpå.
  5. Toppa med mer krossade kakor och servera genast. Du kan även toppa desserten med mynta.

Läs fler enkla och goda recept här!

Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!