Så gör du supersnabba kanelbullar inför kanelbullens dag

De här snabba kanelbullarna blir klara på 20 minuter, perfekt för dig som bara inte orkar vänta!


Dessa saftiga kanelbullar är perfekta för dig som är sugen på kanelbullar men varken har ork eller tid till att knåda en deg, än mindre vänta på att den ska jäsa. Receptet räcker till 12 stycken. 

Ingredienser:

2 rektangulära smördegsplattor

75 g mjukt smör

0,5 dl strösocker

1 tsk malen kanel

Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda ihop smör, strösocker och malen kanel till en jämn smet. Bred den på smördegsplattorna och rulla ihop dem.
  • Skär upp 6 bullar på varje smördegsrulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker innan du gräddar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. 
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!