Så gör du vegetariska lasagnemuffins
Servera lasagne på ett roligare sätt med dessa lakto-ovo vegetariska lasagnemuffins. Perfekt som plockmat på fest!
Receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser:
200 g färskost
2 msk finhackad persilja
salt & peppar
2 dl riven ost + ytterligare 1 dl till garnering
2,5 dl färdig tomatsås
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blötlägg lasagneplattorna medan du gör resterande steg i receptet.
- Blanda ihop färskost, persilja, salt, peppar och riven ost i en skål.
- Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Dela varje lasagneplatta i två delar och tryck ner dum i muffinsformen så att de täcker hela formens insida.
- Fördela tomatsåsen i lasagneplattorna och ha sedan i 1 generös klick färskostfyllning i mitten på varje muffin.
- Garnera dina lasagnemuffins med riven ost innan du tillagar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält helt och fått lite färgad yta.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!