Perfekt till festen – så gör du en härlig pizzafläta
Den är också sjukt lätt att ta med sig på typ picknick eller annan utflykt utan att hela packningen blir täck i smält ost.
Gör pizzamåltiden till en stor delad fest med den här pizzaflätan.
Receptet ger 12 bitar
Ingredienser:
½ paket jäst (25 g)
4 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
8-10 dl vetemjöl
Valfri fyllning. I videon har jag: ca 1,5 dl tomatsås, strimlad rökt kalkon, svart urkärnade oliver, tärnad paprika och riven ost
Uppvispat ägg till pensling och mer riven ost till garnering.
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och lös upp i vattnet.
- Tillsätt olivolja och rör om.
- Ha sedan i salt och vetemjöl. Knåda till en smidig och lite klibbig deg i 10 minuter i hushållsassistent och det dubbla för hand.
- Låt degen jäsa övertäckt i minst 1 timme innan du kavlar ut den.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen till en rektangel som är ca 1 cm tjock. Lägg tomatsås i mitten med marginal på sidorna om ca 10 cm. Garnera med riven ost och annan valfri topping.
- Skär 2 cm breda remsor längs med rektangelns långsidor och vik in på varannan sida tills du får en flätad längd.
- Lägg pizzaflätan på en plåts med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och garnera med mer ost.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!