Vild Spurs-glädje efter ett av lagets tre mål.
Vild Spurs-glädje efter ett av lagets tre mål. - Foto: Jon Super/Scanpix
Kagawa med bollen.
Kagawa med bollen. - Foto: Jon Super/Scanpix
William Gallas satsade allt i en tackling som fick Robin van Persie att ligga kvar en bra stund i gräset. - Foto: Jon Super/Scanpix

Tottenham bröt sviten i galen match

Tottenham lyckades vinna borta mot Manchester United för första gången på 23 år. En galen match som bland annat innehöll tre mål på tre minuter.

MANCHESTER. Tottenham fick en riktigt skön inledning när Jan Verthongen gjorde mål redan i den andra minuten. United hade väldigt svårt att skapa någonting mot ett väldigt bra Spurs. I den 32:a minuten kunde Gareth Bale kontra in 2-0 till Tottenham och det var ett förbryllat United som gick till halvtidsvila.

Andra halvlek började i ett galet tempo med tre mål inom loppet av tre minuter. I den 51:a reducerade United genom Nani. I den 52:a ökade Clint Dempsey på Tottenhams ledning bara för att få se den krympa igen minuten senare, då genom Shinji Kagawa.

Efter målgalenskaperna var det United som hade överlägset mest boll och tryckte på för en kvittering. United har ju en historia av att kunna kriga sig till mål under slutminuterna, men i kväll gick de bet. Tottenham höll undan och tog sin första bortaseger mot United sedan 1989.