Här är några av nyckelpersonerna i Premier League den här säsongen.
1 av 5
Här är några av nyckelpersonerna i Premier League den här säsongen. - Foto: BILDBYRÅN
José Mourinho leder sitt Chelsea till ligasegern.
2 av 5
José Mourinho leder sitt Chelsea till ligasegern. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Tony O'Brien
Phillipe Coutinho i Liverpool blir årets spelare i ligan.
3 av 5
Phillipe Coutinho i Liverpool blir årets spelare i ligan. - Foto: BildbyrŒn / BILDBYRN
Fernando Torres vinner trott eller ej skytteligan.
4 av 5
Fernando Torres vinner trott eller ej skytteligan. - Foto: BildbyrŒn / Tony O'Brien
Alexander Kacaniklic blir årets svensk.
5 av 5
Alexander Kacaniklic blir årets svensk. - Foto: BildbyrŒn / BILDBYRN

Så slutar Premier League

Under lördagen sätter äntligen Premier League igång. Självklart bjuder Nyheter24 på säsongens största utropstecken, frågetecken – och så klart vinnarna av ligan.


Sluttabellen

1. Chelsea

2. Manchester United

3. Manchester City

4. Tottenham

---

5. Liverpool

6. Arsenal

7. Swansea

8. West Ham

9. Newcastle

10. Everton

11. Aston Villa

12. Sunderland

13. Southampton

14. Fulham

15. Stoke

16. Cardiff

17. West Bromwich

---

18. Norwich

19. Hull

20. Crystal Palace

Säsongens överraskning: Swansea. Det walesiska laget, med Michael Laudrup i spetsen, tog England med storm förra säsongen. Allt talar för att de gör det ännu bättre den här säsongen. Om inte Europa League tar för mycket av krafterna i laget (för jag räknar med att de slår ut rumänska Petrolul Ploieşti i sista kvalomgången). De har värvat både piggt och smart i spelare som Jonjo Shelvey och Wilfried Bony som har sett bra ut på försäsongen. Men det som väger tyngst är att klubben har fått behålla måltjuven Michu. Han hade gått in i vilket lag som helst i Premier League.

De åker ur ligan: Crystal Palace, Hull och Norwich. Nykomlingarna Crystal Palace och Hull har inte imponerat i sommarens transferfönster och ska inte ha tillräckligt bra trupper för att hålla sig kvar i Premier League. Crystal Palace har dessutom tappat lagets viktigaste spelare, Wilfried Zaha, till Manchester United. Enda hoppet för dem är att de gör en Gefle IF och lyckas täppa till defensiven rejält. För Palace ser det dock tveksamt ut även på den fronten med tanke på att laget var som en svängdörr i defensiven förra säsongen i Championship. Norwich, som visserligen har värvat spännande i sommar med namn som Leroy Fer och Ricky van Wolfswinkel, har förlorat tanken Grant Holt till konkurrenten Wigan och saknar tyngd i laget.

Säsongens spelare: Philippe Coutinho, Liverpool. Många var frågande till hur den lille brassen skulle klara sig i Premier League när Liverpool köpte honom från Inter i januarifönstret. Men det byggde bara på cementerade värderingar. De små spelarna har tagit över ligan och Coutinhos utveckling har varit enorm i Liverpool. Det får visserligen ses som en liten chansning eftersom Liverpool inte lär ha något att göra med den absoluta toppen i ligan men Coutinho har stora möjligheter att gå från en riktigt bra fotbollsspelare till världsklass den här säsongen.

Säsongens genombrott: Wilfried Zaha, Manchester United. 20-åringen slog igenom stort i Championship förra säsongen och har definitivt mycket att lära. Men han har redan fått debutera i det engelska landslaget och kommer att kunna nyttja sin omänskliga snabbhet med betydligt bättre lagkamrater än i Crystal Palace. Han kommer inte att få starta varenda match men lär visa världen vad han går för på riktigt i årets Premier League.

Säsongens fulaste spelare: Cheick Tioté, Newcastle. Tioté har gjort en dålig match om han inte blir varnad. Ivorianen har ett nästan imponerande facit av att dra till sig gula kort. På 74 Premier League-matcher har han blivit varnad 32 gånger. Det finns ingenting som talar för att det blir annorlunda den här säsongen. Om han inte blir petad det vill säga.

Säsongens bästa värvning: Wilfried Bony, Swansea. Michael Laudrup kan bara tacka och ta emot. Bony var Eredivisies målfarligaste spelare i förra säsongen med 31 fullträffar och har snabbt kommit in i laget. Något inte minst Malmö FF fick erfara i Wales. Bony är ett fynd och blir den här säsongens Michu eller Christian Benteke

Säsongens svensk: Alexander Kacaniklic, Fulham. Konkurrensen är långt ifrån mördande bland svenskarna i Premier League. Men även i England pratar man om Kacaniklic som potentiell vinnare av årets genombrott i hela ligan. Den lurige och kvicke 22-åringen hade en märklig tid i Fulham förra säsongen. Han började bra, blev petad, lånades sedan ut till Watford och tog därefter återigen en plats i Fulhams startelva. Nu har växt ytterligare och har fått nummer elva i klubben. Han kommer med stor sannolikhet vara gjuten i startelvan. Det är en spännande spelare med kvalitéer som Fulham annars saknar.

Säsongens tränare: José Mourinho, Chelsea. Det har varit överraskande tyst kring portugisen under hela försäsongen. Förutom ett visst prestigemöte med Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid har Mourinho stått oväntat mycket i skuggan. Men det är bara lugnet före stormen. Vänta er kontroversiella uttalanden, galna firanden och en succé med Mourinho. Han har längtat efter hetluften i England och han kommer återigen ta landet med storm. Både på och utanför planen.  

Säsongens skytteligavinnare: Fernando Torres, Chelsea. Tappa hakan hur mycket ni vill. Visst är det en stor chansning men finns någon tränare i världen som kan ge spanjoren en nytändning så är det José Mourinho. Torres är fortfarande bara 29 år gammal och besitter alla egenskaper som en målskytt behöver. Det enda som har saknats för honom är motivation och självförtroende. Det kommer Mourinho att ge honom. Ni vet var ni läste det först.

De vinner ligan: Chelsea. Medan Manchester United och Manchester City testar nytt blod med två nya tränare i Manuel Pellegrini och David Moyes tar Chelsea in frälsaren José Mourinho. Mourinho kan redan allt om Chelsea. Stommen från hans succéartade tid i klubben finns kvar även om den börjar bli lite mossig. Men det har runnit vatten under broarna även i sydvästra London. Världsklasspelare som Juan MataOscar och Fernando Torres finns att tillgå och Romelu Lukaku kan bli livsfarlig den här säsongen. Chelsea går förbi Manchester-giganterna och får lyfta bucklan i maj 2014.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!