Southampton fick jubla.
1 av 4
Southampton fick jubla. - Foto: SCANPIX / Ap
Ingen vidare match Victor Mose eller de andra Liverpoolspelarna.
2 av 4
Ingen vidare match Victor Mose eller de andra Liverpoolspelarna. - Foto: SCANPIX / Ap
Desta bättre för Dejan Lovren och Southampton.
3 av 4
Desta bättre för Dejan Lovren och Southampton. - Foto: SCANPIX / Ap
Liverpools första förlust för säsongen.
4 av 4
Liverpools första förlust för säsongen. - Foto: SCANPIX / Ap

Slarvigt spel sänkte Liverpool

Inför hemmamatchen mot Southampton var Liverpool obesegrade i årets upplaga av Premier League. Det är man inte längre.


LIVERPOOL. Med storstjärnan Luis Suarez fortfarande avstängd och supertalangen Philippe Coutinho skadad var det ett offensivt trubbigt Liverpool som klev ut på Anfield Road för att möta Southampton.

Men det var defensiva misstag som skulle sänka serieledarna. Den nykomponerade backlinjen, bestående av fyra mittbackar, såg under hela matchen skakig ut och tillslut missförstod Kolo Toure och Martin Skrtel varandra. Något som ledde fram till en hörna, en hörna som gästernas kroatiske mittback Dejan Lovren kunde nicka in efter att ha brottat sig loss från Daniel Aggers markering. Ett mål som kom i den 53:e matchminuten.

Rättvis seger

Lovren fortsatte sen att sabba dagen för hemmapubliken genom att leda lagets defensiv på ett sådant sätt att Liverpool aldrig lyckades ta sig igenom. Bästa chansen kom istället på en frispark från Steven Gerrard som dock Artur Boruc i Saints-målet kunde rädda tämligen enkelt. 

Faktum är att Southampton var närmare att göra 2-0 men några fina parader för Simon Mignolet höll Liverpool kvar i matchen men man förmådde ändå inte att få hål på gästerna som får fira ikväll. Liverpool, och Brendan Rodgers, får fundera över vad det var som gick fel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!