Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Per Ledin tillbaka i HV 71

- 29/04/2009, 13:35 -

Prövade lyckan i USA den senaste säsongen.

Per Ledin återvänder till HV71 efter en säsong i nordamerikansk ishockey. Den 30-årige forwarden har skrivit ett sexårsavtal med Jönköpingsklubben.

"Per är en drivande spelare både i omklädningsrummet och på planen. Detta är något vi jobbat hårt för och velat under en lång tid. Den långa kontraktstiden visar hur mycket vi tror på Per och hur mycket vi vill satsa på honom", säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Den senaste säsongen har Per Ledin mestadels spelat i Colorados farmarlag Lake Erie, men avslutade säsongen i NHL-laget, där det blev två matcher.

Ledin var med och tog SM-guld med HV 71 förra året. Tidigare har han spelat två säsonger i Färjestad, fyra säsonger med Björklöven och fem säsonger i Luleå.

– Det har varit ett tufft beslut, men det var skönt att vakna upp i morse och ha bestämt sig. Det ska bli jätteskoj att spela med HV 71 och komma tillbaka hit till Jönköping, säger Per Ledin.

Skrivet av: