Klassmål mot HV71 och bråk med riksbusen Per Ledin.

Nu väntar Hockeysverige på besked om framtiden.

Men oavasett beslut, så har Peter Forsberg verkligen gjort avtryck i elitserien men hans Modo är för tunna i övrigt för att laget ska kunna rå på lag som; elitseriens suverän HV71.

Något som var tydligt i kväll.

Jönköpingslaget la in högsta växeln från start och innan Modo ens visste ordet av var HV i ledningen med 2-0.

Pang!

Efter 4.48 får Björn Melin pucken djupt ner i anfallszn och går runt målet och upp i skottsektorn där han han når fram med en passning till Mattias Tedenby som utan problem kan raka in 1-0 bakom Nicklas Svedberg.

Pang!

Med nio spelade minuter av den första perioden sätter HV71 igång en kontring. I samma sekvens väljer flera av Modos spelare att ta ett byte. HV:s Andreas Falk kan avancera och via ett missriktat skott friställa Per Ledin som busenkelt slår in 2-0.

I mittenroden kommer Modo ut som ett helt nytt lag och de vänder så när på hela matchen.

Gästerna får dock inte utdelning förrän efter att halva perioden.

Genom, ja gissa vem?

Peter Forsberg står i Wayne Gretzky-position bakom Stefan Livs mål och avancerar sedan på egen hand runt buren och sprätter upp pucken i Livs klubbhandskryss.

Ett klassmål.

Men det räcker inte för Modo.

HV71 stretar emot bra i den sista perioden och med fem minuter kvar avgör HV:s finländske stjärna Teemu Laine genom att sätta 3-1.