Nu kan bara Foppa rädda Modo

Femte raka förlusten borta mot Skellefteå.

Omotiverat och slött. Så har Modo sett ut i de fyra senaste matcherna. Och det har slutat med noll poäng i allihopa.

I lördagens bortamatch mot Skellefteå var inställningen annorlunda. Dessvärre blev inga poäng den här gången heller – och nu har laget inkasserat fem raka förluster.

Nu krävs det att Peter "Foppa" Forsberg kliver fram för Modo. Annars kan det sluta illa.

Hemmalaget tod ledningen i powerplay genom förre Modo-spelaren Anders Söderberg i den åttonde minuten.

– Powerplay har inte fungerat så bra som vi vill. Ska man gå långt måste man ha ett bra powerplay. Så det var skönt att vi fick ett mål där, säger Söderberg till Hockeykanalen.

Efter målet ryckte Modo upp sig och i den andra perioden skapade man ett bastant tryck i offensiv zon. Men då kom kallduschen.

När Anders Söderberg satte fart var det ingen som lyckas hänga med och i ett två mot en-läge valde Söderberg att skjuta själv och lyckas också hitta en lucka lågt vid Niklas Svedbergs första stolpe. Söderberg tvåmålsskytt och tvåmålsledning för Skellefteå.

– Det kändes som att deras målvakt och back var med på passet. Så fastän jag först var sugen på att passa sköt jag.

Den tredje perioden slutade precis som de två tidigare, 1-0 till hemmalaget. Med två minuter kvar av matchen gjorde Pierre-Edouard Bellemare 3-0 när Modo misslyckades med deras sex mot fem-spel.