FBK starkast i Södertälje

Lee Goren avgjorde i förlängning - med sitt första mål för säsongen.

Lee Goren.

Där har ni Färjestads matchhjälte.

Med sitt första mål sedan ankomsten till Färjestad (fem matcher totalt) avgjorde han kampen mot Södertälje SK i Axa Sports Center.

Färjestad får en bländande start på matchen borta mot Södertälje när den nykomponerande kedjan med Dragan Umicevic, Markus Paulsson och Per Åslund får tryck i anfallszon efter tion minuters spel.

Förre SSK-spelaren Dragan Umicevic - valde att på ett gentlemannamässigt sätt att inte jubla - när Åslund petade in returen efter att just Umicevic skjutit.

SSK har en bra slutfas i första perioden vilket de tar med sig in andra där Linus Klasen kvitterar per omgående i spel fem mot tre.

Just Södertälje äger den andra perioden och i den tredje kommer ledningsmålet fram till 2-1 när rookien Lukas Kilström gör sitt första elitseriemål.

Här inleds Färjestads kvitteringsjakt och i slutet av den tredje perioden kommer utdelningen när Per Åslund, Dragan Umicevic och Markus Paulsson skördar nya framgångar. Umicevic passar ner till Paulsson vid den förlängna mållinjen som hittar med ett diagonalpass till Fredrik Lindgren som smäller in 2-2.

Björn Bjurling - för övrigt strålande i matchen - hinner inte med i sidledsförflyttningen.

Matchen går till förlängning och efter några få minuter rakar Lee Goren in sitt första mål för säsongen bakom en chanslös Bjurling.

Markeringen framför mål är allt för dålig - vilket FBK utnyttjar.

SSK imponerar trots förlusten i förlängning. De skakar om ytterligare ett topplag på hemmalag.