Det läckte på Hovet

Djurgården vände efter målvaktstavla.


Brynäs hade 2-1 och full kontroll på händelserna. Då kom målvaktstavlan som vände på hela matchen. Marcus Nilson sköt och Eddie Läck schabblade in kvitteringen.

– Vi hade lite tur med studsarna, säger Mikael Johansson, tränare för Djurgården, efter 5-2-segern.

Eddie Läck hjälpte Brynäs till två poäng i Karlstad senast. Övertidssegern mot Färjestad gjorde att tränaren Niklas Czarnecki gav Jacob Markström ledigt för andra matchen i rad.

Planen fungerade i drygt halva matchen. Brynäs förde spelet, skapade de hetaste chanserna och ledde med 2-1 efter mål av den finska duon Petri Kokko och Eero Somervuori.

Vändningen kom 12.46 in i den andra perioden. Marcus Nilson sköt ett hårt skott som Eddie Läck inte klarade av att kontrollera. Målvakten tappade pucken och fick se den studsa in i nätmaskorna via sin hjälm.

– Jag fick en bra passning och bestämde att "nu ska jag fan skjuta". Sedan studsade den upp och in, säger tvåmålsskytten Marcus Nilson till Canal Plus om målet.

– Vi hade lite tur med studsarna, tycker tränaren Mikael Johansson.

Utskälld – då blev det två mål

Efter det svängde matchen helt och hållet över i Djurgårdens favör. Hemmalaget dominerade den avslutande perioden med eftertryck och vann skotten med 16-8. Marcus Ragnarsson satte 3-2 tidigt i tredje perioden varpå Nicklas Danielsson blev tvåmålsskytt - efter en utskällning av tränaren Hardy Nilsson.

– Jag fick en liten smäll i anfallszonen, blev grinig och gjorde en dum jävla eftersläng. När jag kom in i båset fick jag ett kap rakt i örat. Det var bara att kliva in och jobba hårdare, skrattar Nicklas Danielsson som har ett förflutet i just Brynäs.

– Klart att det är skönt att hänga dit den just på dem, men det var en viktig match och det var skönast att vinna.

Stämningen på Hovet var det inget fel på. Som vanligt när Brynäs kommer till Stockholm sluter Gävlelagets supportrar upp. Nästan 7 000 åskådare hade löst inträde.

– Det var härligt. Vi låg under två gånger men publiken eldar på och man får extra adrenalin att fortsätta kämpa, säger Nicklas Danielsson.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!