Mål och assist mot SSK för Marcus Johansson.

Ketchupflaska för Färjestad

Urladdning mot Södertälje.

Heter man Färjestad, så ligger kravribban aningen högre än att bara göra två mål framåt under en period av fyra matcher. Då kommer en match mot Södertälje lämpligt, då SSK under säsongen snällt bidragit med genomklappningar mot lag i behov av att få ordning på sitt målskytte. Så även ikväll.

Visserligen tog man ledningen i den första perioden, men sedan rasade allt ihop för Södertälje och Färjestad fick den utdelning man saknade senast mot Luleå.

- Vi sa innan matchen att vi skulle fortsätta spela på samma sätt som mot Luleå, då kommer utdelningen. Och det gjorde den också, säger tränaren Tommy Samuelsson till nwt.se.

En stor nyckel till hemmasegern var också den unga anfallarna Marcus Johansson och Robin Sterners spel. Båda två bidrog med ett mål och ett assists. För Sterner var det blott de tredje och fjärde poängen i elitseriekarriären.

– Det är väl dem som leder igång oss lite grann, i och med att de ligger bakom både 1-1 och 2-1, menar Samuelsson.

– I och med att de är så unga är de väl minst påverkade av läget och känner väl att de har minst att förlora.

Väl i den tredje perioden släppte det så fullständigt även för Färjestads äldre garde, där bland Kent McDonell fick näta igen och Södertälje gavs aldrig någon chans att komma in i matchen igen.

För Södertäljes del fortsätter det alltså att läcka in bakåt - trots en säsong över förväntan i övrigt. Efter dagens förlust har man nu släppt in hela 82 mål på 25 matcher - klart sämst i serien.