Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Färjestad jagar Berglund

Scanpix

Sport | 10/02/2010 12:19

Transferfönstret är stängt, men Färjestad blickar redan fram emot nästa säsong. Under OS-uppehållet ska sportchefen Thomas Rundqvist träffa Christian Berglund.- Självklart ska jag lyssna med Christian vad han vill, säger Rundqvist till nwt.se.

Christian Berglund har inte spelat för Färjestad sedan lockoutsäsongen 2004/05. Efter fem säsonger i Schweiz med Bern och Rapperswil-Jona kan det emellertid vara aktuellt med en flytt hem till Värmland.

Under OS-uppehållet har sportchefen Thomas Rundqvist bokat in ett möte med "Bappen". Förhoppningen är att han ska övertala den hårdhudade forwarden att komma hem, skriver nwt.se.

- Självklart ska jag lyssna med Christian vad han vill. Något annat vore tjänstefel. Vi är intresserade av alla våra före detta spelare den dag de vill återvända. Har de bara rätt ålder och vill fortsätta satsa, säger Thomas Rundqvist till tidningen.

Christian Berglund har stått för en mycket stark säsong i NLA. På 43 matcher har han gjort 23 mål och 44 poäng.

Berglund är sugen

Till Värmlands Folkblad säger 29-åringen att han är intresserad av att komma tillbaka till Karlstad.

- Det som kan locka hem mig är om de får ett slagkraftigt lag. Drömmen är att vinna SM-guld och det vill jag göra med Färjestad. Man blir ju rätt sugen när man kommer hem och träffar grabbarna.

Under OS-uppehållet planerar Thomas Rundqvist även att ta tag i tränarfrågan. Per-Erik Johnsson och Tommy Samuelsson sitter på utgående kontrakt. Rundqvist ska träffa dem för att diskutera framtiden.

- Vi har inte bestämt någon dag ännu, men nu finns det tid för ett möte. Då får vi se vad det leder till, säger han till nwt.se.

Hockeysverige.se