Mikael Håkansson och hans Linköping har svårt att behålla en ledning mot Djurgården.
Mikael Håkansson och hans Linköping har svårt att behålla en ledning mot Djurgården. - Foto: BILDBYRÅN

Segerreceptet: "Måste skjuta mellan benen"

Linköping lyckades återigen ta ledningen borta mot Djurgården. Men ännu en gång tappade de och föll i sudden death.- Vi gör bra matcher men vi måste göra mer än ett mål på bortaplan. Då vinner vi säkert, säger LHC-spelaren Mikael Håkansson till Nyheter24.


STOCKHOLM. För tredje gången föll Linköping i semifinalen mot Djurgården och ligger därmed pyrt till inför morgondagens drabbning, som kan komma att bli lagets sista match för säsongen.

- Jag tycker att det är en alldeles strålande match. Tyvärr så vinner ju Djurgården, så det är tungt, säger LHC-anfallaren Mikael Håkansson till Nyheter24.

Linköping tog ledningen redan efter den allra första minuten av matchen och var det spelförande laget i både den första och stundtals den andra perioden.

- Då spelar vi riktigt bra. Men det är svårt att spela så i 60 minuter och de är också ett skickligt lag, säger Håkansson.

"Musse", som gjorde sina första elitseriematcher i Djurgårdströjan 1992 och som har gjort flera säsonger med de mesta mästarna, vet vad som krävs för att vinna den så viktiga matchen i Globen i morgon.

- Vi gör bra matcher men vi måste göra mer än ett mål på bortaplan. Då vinner vi säkert, säger han, och fortsätter:

- Det är gamla klyschor, men vi behöver fler skott och mer folk på mål.

Och om man tar bort klyschorna?

- Ja, då gäller det att skjuta mellan benen på målvakten, säger han med ett skratt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!