Hlinka återvänder till Linköping
Hlinka återvänder till Linköping - Foto: Stefan Jerrevåg/SCANPIX

Hlinka återvänder till Linköping

105 poäng på 95 elitseriematcher på två säsonger är Jaroslav Hlinkas facit i Linköping. Inte undra på att man är nöjda med att idag ha fått definitivt klart med tjeckstjärnans återkomst. - Vi är såklart jätteglada över att Hlinka återkommer, säger sportchefen Johan Hemlin.


LINKÖPING. Jaroslav Hlinka har varit en dundersuccé sedan han kom till Linköping för två år sedan och svarat för 105 poäng på 95 matcher.

Efter en längre tids ovisshet kan ju både LHC och dess fans vara lugna. Supertjecken återvänder till klubben.

- Vi är såklart jätteglada över att Hlinka återkommer, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens hemsida.

Precis som ifjol kommer han inleda säsongen hemma i Tjeckien och ansluter till Sverige i mitten av oktober.

- Han har tydligt visat att han trivts i Linköping och det är säkert en avgörande faktor i hans val. Det har varit på gång en tid, men nu när deadline för NHL passerats så kan vi vara lugna över att han inte bara skrivit på, utan verkligen kommer, förklarar Hemlin.

LHC har numera i och med att övergångsdatumet för NHL-övergångar för kontrakterade spelare gått förbi säkrat upp både att Magnus Johansson och Patrik Zackrisson blir kvar i klubben.

Sedan tidigare har ju dessutom Hlinkas radarpartner Janne Hlavac förlängt kontraktet med LHC, som bara har Tony Mårtensson som tyngre förlust jämfört med fjolårets säsong.

På kontot över nya spelare finns Michael Holmqvist, Andreas Molinder och Johan Andersson.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!