Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brynässtjärnan tillbaka efter skadehelvetet

Brynäs Lars Jonsson är tillbaka.

Brynäs Lars Jonsson är tillbaka.

Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

Sport | 13/09/2010 15:02

Blundern dödade hans säsong - nu är Brynäs Lars Jonsson tillbaka.

GÄVLE. Läkarnas blunder kostade Lars Jonsson nästan en hel säsong. Nu är Brynäs stjärnback äntligen tillbaka i spel.

Det var under en match mot Luleå för drygt elva månader sedan som 28-åringen skadade sig. Jonsson fick en skridskoskena över vaden och skar sig illa. Det första beskedet löd att han skulle bli borta i två eller tre veckor.

Det blev nästan ett år.

Under den första undersökningen av backens skada lyckades inte läkarna upptäcka att vadmuskeln var av. När de väl gjorde det, en månad efter skadan, tvingades han till en ny operation.

- Det tidigare ihopsydda såret sprättades upp och den trasiga muskeln syddes ihop. Då hade det gått en dryg månad som jag helt i onödan gick och väntade på att det skulle läka ihop. Fyra veckor som om allting hade upptäckts från första början hade inte hade varit bortkastat. Nu fick jag börja om från början igen, berättar Lars Jonsson för Gefle Dagblad.

Det fanns länge hopp om att borlängesonen skulle hinna tillbaka innan säsongen var över, men till slut gav man upp det hoppet.

- Det var nästan skönt när vi till slut bestämde att det inte var möjligt med spel resten av säsongen. Då kunde jag släppa alla förhoppningar och ägna mig åt att komma så väl förberedd jag kunde till den här säsongen i stället.

Nu är Lars Jonsson tillbaka på isen, redo att ta revansch efter ett försvunnet fjolår. Läkarmissen har han förlåtit, men inte utan att få en förklaring och ett erkännade från sjukhuset. Det fick han i form av ett möte med läkarna som hade missat hans skada.

- Det var den mänskliga faktorn som ställde till det. Men visst var det jobbigt att det blev som det blev. Jag var inte alls ute efter att sätta dit någon utan ville bara att det inte ska kunna hända igen. Det kändes bra, nu är allting utagerat.

Hockeysverige.se