Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Widing förklarar DIF-flytten

Daniel Widing valde Djurgården framför Brynäs.

Daniel Widing valde Djurgården framför Brynäs.

BILDBYRÅN

Sport | 15/09/2010 16:18

Daniel Widing rörde upp känslor i Gävle och bland Brynäsfansen genom att flytta till Djurgården.

STOCKHOLM. Två raka 20-målssäsonger i Brynäs gjorde Daniel Widing till en av fansens favoriter. Därför var hans övergång till Djurgården i somras extra laddad. 28-åringen fick beskedet att han inte skulle få vara kvar i schweiziska Davos och valde en flytt till Stockholm framför en flytt tillbaka till Gävle.

Djurgården erbjöd Daniel Widing ett ettårskontrakt medan Brynäs ville sajna honom för fyra år. Det var just det som fällde avgörandet - i Djurgårdens favör.

– Jag kanske var lite otydlig med den saken. Jag känner ju att Gävle är hemma, men jag känner väl samtidigt att jag inte är riktigt redo att rota mig där än och fyra år är en ganska lång tid. Jag vill ha en annan utmaning och testa något mer innan jag rotar mig, förklarar han för hockeysverige.se under elitseriens upptaktsträff i Globen.

Är det så att du fortfarande drömmer om ett KHL-kontrakt??

– Drömmer gör man väl inte, men det är klart att man gärna skulle åka dit en säsong och tjäna bra pengar. Skulle det dyka upp något intressant skulle jag ta det, men jag skulle inte åka dit enbart för pengarna. Då vill jag spela i ett lag som är bra i en fin stad och så.

"Han är ju lite speciell"

Skilsmässan med Davos kom lite som överraskning. Legendariske coachen Arno del Curto, som har haft ansvar för Davos sedan 1996, hade visserligen indikerat att han inte var nöjd med svenskens spel, men ända fram till månadsskiftet juni/juli var Daniel Widing inriktad på ännu en säsong i Alperna.

- Jag gjorde det som de ville att jag skulle göra. Jag gjorde över 20 mål men det kanske inte dög då. Min coach sa mest att jag inte kunde spela hans spel. Han är ju lite speciell kan man säga, säger Daniel Widing och får medhåll av Canal Plus expertkommentator Petter Rönnquist som uppenbarat sig och ger sig in i diskussionen:

- Lite speciell!? utbrister den tidigare elitseriemålvakten som själv vaktade Davos kasse under en säsong runt sekelskiftet.

- Min agent hade pratat med dem i veckan och då hade de ångrat sig, så jag vet inte vad som händer, skrattar Daniel Widing.

Hur är Arno del Curto speciell på för sätt?

- Nää, men han är väldigt omtyckt... Jag vet inte hur jag ska förklara, han är speciell bara, svarar Daniel Widing.

- Han är egen. Han läser mycket böcker och vill gärna festa med grabbarna, säger Petter Rönnquist.

- Han är en med laget, men ändå har han avstånd, fortsätter Daniel Widing.

Tacklar för lite numera

Om dalmasen nu inte passar in i Arno Del Curtos planer borde han göra det i Hardy Nilssons. Daniel Widing framstår som urtypen för den energiska och fysiska hockey som djurgårdstränare förespråkar.

- De säger det, folk. Det kanske är för den där torpedhockeyn han spelade tidigare när han var i Djurgården. Han har ju lite samma tänk nu också, så jag hoppas att jag ska kunna passa in i det och leva upp till förväntningarna och göra vad som krävs för att vinna, säger Daniel Widing som emellertid tycker att han har tappat bettet i ett avseende.

- Jag måste jobba på den fysiska biten. Jag har lagt av mig lite där, kanske blivit för bekväm. När man gör lite mål kanske man tycker att man bara ska koncentrera sig på det, men nu är det en annan situation, här är det är fler än jag som kan göra mål. Då kanske jag kan koncentrera mig på det fysiska också.

Du tacklar alltså mindre i dag än tidigare i karriären?

- Absolut, det känner jag. Kanske har det med åldern att göra också. Man har blivit smartare och åker andra vägar. Förut var jag som en flipperkula och bara åkte runt överallt, men då gjorde jag inte mål heller. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med både och framöver.

Hockeysverige.se