Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Välkommen tillbaka, Bremberg

Fredri Brembergs överläpp fick sig en ordentlig smäll.

Fredri Brembergs överläpp fick sig en ordentlig smäll.

Mikael Fritzon/SCANPIX

Sport | 17/09/2010 09:53

Fredrik "Linkan" Bremberg möttes av en rejäl crosscheck.

STOCKHOLM. Fredrik "Linkan" Bremberg var på torsdagen tillbaka i svensk hockey. Men inte för Djurgården som han innan en sväng till Ryssland och sejouren i finska Jokerit hade spelat för mellan 2002 och 2009.

Elitseriens bästa poängplockare genom tiderna återvände i stället till Stockholm iförd svenska mästarna HV71:s tröja.

37-åringen rev ner applåder från Hovets läktare till en början, men fick det hett om öronen senare.

Brutalt överfall

Särskilt efter 7.53 in i den tredje perioden. Ställningen var 1-1 när han, efter avblåsning, crosscheckades fult av DIF-backen Josef Boumedienne. Bremberg segnade ner till isen med blodet forsande från överläppen.

– Det svartnade till för mig. Det jag hann uppfatta var att Boumedienne drog en crosschecking rakt i ansiktet på mig, säger Bremberg till Hockeysverige.se och fortsätter:

– Det gick snabbt. Det var i stridens hetta så jag vet inte vad som hände. Klubban tog bra, men jag hittade tillbaka.

Boumedienne fick helt riktigt matchstraff och HV tog nytta av överläget då Kris Beech gjorde 2-1. Men Djurgården gav ett rejält styrkebesked och vände på matchen igen till 3-2.

– Jag tyckte att vi hade Djurgården lite brygga. Men power play-biten fick vi inte riktigt till i dag. Vi gjorde ett mål, men vi hade tid och möjlighet att göra mer. Där slank väl poängen. Sedan är det ett par markeringsmissar, säger HV71-tränaren Janne Karlsson.

– Bra hockeymatch. Tyvärr inga poäng för vår del i dag. Det är bara att gratulera Djurgården.

Hockeysverige.se