1 av 2
- Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Klar för fyra år i Djurgården.
2 av 2
Klar för fyra år i Djurgården. - Foto: Maja Suslin/SCANPIX

Poängkungen tillbaka i Djurgården

Marcus Nilson är klar för fyra nya år i Stockholmsklubben efter NHL-försöket.


Marcus Nilson:

Född: 1 mars 1978 i Bålsta

Längd: 188 cm

Vikt: 88 kg

Marcus slog igenom som en lovande junior i Djurgården. Efter ett par säsonger i Stockholmsklubben beslutade han sig för att testa på spel i NHL. Efter ett par säsonger i Florida Panthers blev han bortbytt till Calgary Flames.

I den första säsongen i sin nya klubb fick han spela Stanley Cup-final – men torskade mot Tampa Bay Lightning. Efter louckoutsäsongen var han tillbaka i Flames. Det gick inte lika bra den här gången och han bestämdes sig för att flytta till KHL 2008.

Inför förra säsongen var 32-åringen tillbaka i Djurgården. Efter det korta försöket att slå sig in i NHL – skrev han i dag på ett fyraårskontrakt med Stockholmsklubben.

STOCKHOLM. Marcus Nilson var över i NHL och försökt att spela till sig en plats i New Jersey Devils – men lyckades inte. I dag blev det klart att förra säsongens poängkung, som svarade för 64 poäng på 69 matcher, återigen spelar i Djurgården.

– Jag har skrivit på ett fyraårskontrakt, och ska träna med laget i morgon. Förhoppningsvis är jag spelklar på torsdag, säger Nilson.

Djurgården har floppat rejält den här säsongen. Laget som var SM-finalist förra säsongen ligger sist och har endast plockat fyra poäng på sex matcher.

Den store stjärnan kan vara spelklar tills på torsdag, men är inte i matchform ännu.

– Jag har spelat tre träningsmatcher bara, så vi får se. Framtiden får utvisa vilken form jag är i, säger han till Canal Plus.

Nilson kan tacklas också

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!