- Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX

SSK-stjärna i blåsväder – fast för rattfylla

Riku Helenius fastnade i kontroll och hade 0,3 promille alkohol i blodet.


Riku Helenius:

Född: 1 mars 1988 i Pälkäne, Finland.

Då: Spelade en match för Tampa Bay Lightning under förra året. Fick inte vara kvar där och hamnade till slut sedan i Södertälje.

Nu: Har ställt till det rejält för sig när han hade 0,3 promille alkohol i kroppen. Det är ännu inte klart om klubben kommer att gå vidare med det hela.

SÖDERTÄLJE. 22-åringen hade varit tillsammans med hela laget på bowling och middag. På vägen till dagens träning fastnade finländaren i en nykterhetskontroll där det visade sig att målvakten hade 0,3 promille alkohol i sig.

– Jag är så oerhört ångerfull och även om detta beteende inte på något sätt går att ursäkta vill jag be mina lagkamrater, klubben och alla andra berörda så hemskt mycket om förlåtelse. Samtidigt tar jag ansvar för det jag gjort och respekterar de följder som följer av mitt handlande, säger han till klubbens hemsida.

Nu väntar ett par dagars extra vila innan klubben ska avgöra om det blir några påföljder.

– SSK har en policy och överenskommelse med alla spelare om att alkohol och idrott inte hör ihop. Denna policy är central och oerhört viktig för klubben bland annat eftersom spelarna är viktiga föredömen och företrädare för SSK. Riku har brutit vår överenskommelse och svikit vårt förtroende men ännu värre är att han utsatt andra och sig själv för fara genom att köra bil med 0,3 promille i blodet. Det är oacceptabelt och omdömeslöst, säger klubbdirektören Stefan Jonsson.

Helenius debut i NHL

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!