Sanny Lindström gratulerar Marcus Paulsson efter ett äkta hattrick mot Luleå.
1 av 4
Sanny Lindström gratulerar Marcus Paulsson efter ett äkta hattrick mot Luleå. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
- Man ska dra till direkt, säger måltjuven Prestberg.
2 av 4
- Man ska dra till direkt, säger måltjuven Prestberg. - Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX
- Det var en märklig historia, menar Popovic efter torsdagens match mot Timrå.
3 av 4
- Det var en märklig historia, menar Popovic efter torsdagens match mot Timrå. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Linus Videll måste kliva fram och visa vart skåpet skall stå för Södertäljes del.
4 av 4
Linus Videll måste kliva fram och visa vart skåpet skall stå för Södertäljes del. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Storklubben mot nya mål i Södertälje

Södertälje tar sig an lagmaskinen Färjestad som minst sagt trivs på bortais.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Linus Videll har skrapat ihop hela 19 poäng (7+12) hittills vilket givetvis är bra, men Linus är en målskytt och skulle må bra av att stänka in ännu fler baljor. Dick Axelsson trivs som fisken i vattnet i Karlstad och har hittills gjort 17 poäng (9+8). Inte illa av en spelare som var bänkad de första omgångarna.

Problem: Södertälje måste få i gång samtliga spelare och inte bara lita på att vissa spelare gör mål. Ett mål framåt senast är för svagt helt enkelt. Färjestad har också haft problem med målskyttet, men kompenserat det genom en stabil defensiv och en bra målvakt.

Snackisen: Ska Färjestad fortsätta att vinna på bortaplan eller ska Södertälje knipa en viktig hemmaseger? Speciellt Södertälje måste upp på tå för att inte halka efter i tabellen. Hotet får väl anses vara Färjestad nyvunna skottglädje, då det även kan slinka in ett antal puckar.

SÖDERTÄLJE. SSK drog länge jämnt skägg borta mot Timrå men fick till slut se sig som förlorare efter två mål av hemmalaget i sista perioden. Linus Videll hade en puck i nätet med bara några minuter kvar, men målet blev bortdömt för offside.

- Det var en halvmärklig tillställning. Det känns som att vi hittar ett sätt att förlora istället för att hitta ett sätt att vinna. Ett mål framåt räcker inte, varken hemma eller borta. Timrå kommer ut hårdare i tredje perioden, men det måste vi vara beredda på. Vi blir straffade på våra individuella misstag tyvärr. Det var en märklig historia, säger Södertäljes tränare Peter Popovic.

Efter att det har gått lite si och så med målskyttet för Färjestad fick i varje fall en spelare fart på målproduktionen när Färjestad hemmaslog Luleå i torsdags. Marcus Paulsson stod för tre baljor, ett äkta hattrick och Alexander Salak befäste sin förstaplats i målvaktsligan i och med en fin nolla i kolumnen.

Skjuta blir nyckeln

– När målen uteblir funderar man lite för länge och då är läget borta och man passar. Man ska dra till direkt, instinktivt. Gärna med snärtskott så att målvakten inte hinner med, säger "målexperten" Pelle Prestberg till nwt.se.

– Jag måste skjuta oftare, ur mer oväntade situationer och sluta fundera. 1-0-målet i kväll hade jag inte gjort för en vecka sedan. Då hade jag inte ens varit där, medger matchhjälten Paulsson.

Hur många mål det blir mot Södertälje, återstår att se. Faktum är dock att Färjestad är ruskigt bortastarka, så om inte annat blir det en utmaning för Södertälje att försöka klättra uppåt i tabellen.

/
ssk
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!