Skellefteå fortsätter imponera

Toppklubben hade lekstuga mot Brynäs.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (18:51 i den första perioden) Erik Forssell, 2-0 (02:57 i den andra) Tim Erixon, 3-0 (04:54) Christian Söderström, 3-1 (06:34) Mads Hansen, 4-1 (03:24 i den tredje perioden) Erik Forssell, 5-1 (09:05) Mikko Lehtonen, 6-1 (12:54) David Rundblad, 6-2 (16:51) Andreas Dackell

Domare: -

Arena: Kraft Arena

Publiksiffra: 5 234

SKELLEFTEÅ. Skellefteås succé verkar aldrig ta slut. Under lördagen körde de fullständigt över Brynäs.

I slutet av den första perioden hittade Mikko Lehtonen lagkamraten Erik Forssell som sköt in ledningsmålet.

Toppklubben la i en högre växel i mellanakten där Tim Erixon samt Christian Söderström ökade på ledningen. SAIK tog det sedan lite lugnare och det skulle man inte gjort eftersom Mads Hansen reducerade efter sex minuters spel.

Skellefteå satte full fart direkt i period nummer tre. Johan Forsberg kom fri tillsammans med Pierre-Edouard Bellemare redan efter en minut - men lyckades inte överlista Brynäs-målvakten Thomas Greiss.

Åtta minuter senare gjorde Erik Forssell sitt andra mål och innan matchen var slut hann även Mikko Lehtonen samt David Rundblad hamna i målprotokollet.

I nummerärt överläge med tre minuter kvar fastställde Andreas Dackell slutresultatet.