Calle Järnkrok och Jacob Silfverberg visar vägen för serieledarna.
Calle Järnkrok och Jacob Silfverberg visar vägen för serieledarna. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Supertalangerna försvarade Brynäs serieledning

Gävlelaget fortsätter att imponera - tog sin 17:e vinst för säsongen.


Alla resultat

Skellefteå-Luleå 2-3 e. str

Modo-Frölunda 3-2 e. förl

AIK-Linköping 3-2 e. förl

Växjö-Brynäs 2-4

Färjestad-Timrå 2-3 e. förl

HV71-Djurgården 3-2 e. str

VÄXJÖ. Jacob Silfverberg är draftad av NHL-laget Ottawa Senators och kunde ha lämnat Sverige redan inför årets säsong. Men den unge talangen valde att stanna för att utvecklas ännu mer, och kanske var det ett klokt beslut: nu är han en av de främsta anledningarna till att Brynäs leder serien.

Glödhet

Senast mot HV71 gjorde Silfverberg ett mål och tre assist. I torsdagens bortamatch mot Växjö hittade han nätet redan efter en minut - och gav Brynäs en drömstart. Serieledarna hade inlett på bästa sätt och Växjö tog timeout redan efter tre spelade minuter.

Det hjälpte föga. Visserligen höll Växjö tätt under den resterande delen av första perioden, men Brynäs dubblade på sin ledning halvvägs in i matchen. Då genom en annan NHL-aktuell spelare, nämligen ynglingen Calle Järnkrok.

Avgjorde i öppen kasse

Hemmalaget fick hål på Niklas Svedberg efter mål av Björn Karlsson, men när Jonathan Granström stänkte dit 1-3-målet bara minuten efteråt började hemmalirarna hänga med huvudet.

Inte ens Mike Igguldens reducering med fem minuter kvar av matchen skrämde Brynäs, som punkterade matchen i öppen kasse genom Mattias Ekholm.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!