Niclas Hävelid kvitterade till 1-1. Men Linköping föll ändå.
Niclas Hävelid kvitterade till 1-1. Men Linköping föll ändå. - Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
Erik Gustafsson satte sitt första elitseriemål någonsin.
Erik Gustafsson satte sitt första elitseriemål någonsin. - Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN

Dif-talangen visade vägen mot Linköping

Djurgården ser ut att ha hittat rätt och vann för andra matchen i rad när Linköping gästade Hovet.

Dagens elitserie-matcher:

Djurgården-Linköping 3-1

Frölunda-Timrå 2-1 STRAFFAR

Luleå-Modo 3-2 ÖVERTID

Färjestad-Skellefteå AIK 3-1

HV71-Växjö 0-2

STOCKHOLM. Backtalangen letade sig fram, siktade och avlossade ett rappt skott som smet igenom bortamålvakten Fredrik Norrena. Ett mål som banade vägen för Djurgårdens 3-1-seger hemma mot Linköping, men även ett som var det första i elitserien för 19-åringen Erik Gustafsson.

– Så jäkla skönt. Jag försökte bara få den på mål och så gick den in mellan benen. Pucken ska jag hänga upp på väggen, säger målskytten till Canal plus.

Matchen kunde knappast ha börjat bättre för hemmalaget, som tog hand om taktpinnen direkt och som radade upp chanser mot ett sovande LHC-försvar. Trots det lyckades ändå Niclas Hävelid kvittera efter knappt 13 minuter i mellanperioden.

Andra raka

Jimmie Ölvestad och Kyle Klubertanz fixade dock segern i den tredje perioden med ett mål vardera och såg till att Djurgården, som vann senast mot AIK, knep andra segern i rad.

Linköping, som inte har slagit Dif sedan annandagen 2009, får därmed fortsätta att vänta på en seger mot stockholmarna.