Djurgården körde över Timrå. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Först två pinnar mot AIK , sedan tre mot Linköping och nu även mot Timrå. Djurgården har prickat in formen.

Timrå-Djurgården 3-7

Luleå-Färjestad 5-3

Skellefteå AIK-HV71 5-1

Växjö-Luleå 1-2 STRAFFAR

TIMRÅ. Djurgården har verkligen kommit igång efter derbysegern mot ärkerivalen AIK. På onsdagskvällens bortamöte mot Timrå fortsatte de sin färd uppför tabellen när de krossade jumbon med 7-3.

Matchen var mer eller mindre avgjord redan efter två perioder. Christian Eklund kvitterade förvisso Per Hallins öppningsmål efter knappt tio minuter, men Kyle Klubertanz, Patrick Cehlin och Daniel Brodin gjorde ett mål vardera innan den stora målfesten fortsatte i den tredje, där Jonathan Hedström och Fredrik Bremberg försökte rädda hemmalagets heder.

Men Erik Gustafsson, som gjorde sitt första elitseriemål någonsin så sent som i måndag, John Norman och Kristoffer Ottosson såg ändå till att Djurgården kunde krossa krislaget, som därmed har tio poäng upp till säkrare mark.