Timrå letar efter tre poäng.
1 av 2
Timrå letar efter tre poäng. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Simon Önerud kan förstå varför Perra fick gå.
2 av 2
Simon Önerud kan förstå varför Perra fick gå. - Foto: Daniel Malmberg/BILDBYRÅN

Timrå måste släppa sargen och komma in i matchen

Tabelljumbon Timrå gästar på torsdagskvällen bottenkollegan Modo i en match som kan första Timrås chanser att bli kvar i elitserien än mer.


Dagens elitserie-matcher

Växjö-Djurgården, sänds på Canal Plus Extra 3.

Luleå-Skellefteå AIK, sänds på Canal Plus.

Modo-Timrå, Canal Plus Sport 1.

Färjestad-HV71, sänds på Canal Plus Extra 4 och Canal Plus Hockey.

Linköping-AIK, sänds på Canal Plus Extra 1.

Samtliga matcher drar igång klockan 19.00.

ÖRNSKÖLDSVIK. Per-Erik "Perra" Johnsson har lämnat Timrå efter flera månader av katastrofala resultat. Ett rimligt beslut som kanske kan innebära en nytändning för krislaget.

– Det var nog bra för båda parterna. Vi måste ju komma upp härifrån och alla spelare måste bidra, det är trots allt vi som ska göra det här. Vi har inte spelat bra, men nu har vi chansen att göra det med en ny tränare här, säger Timrå-backen Simon Önerud till Nyheter24.

Det var inte mycket som fungerade för jumbon och bägaren rann över efter 3-6-förlusten mot Färjestad i fredags. En förlust som innebar att FKB behöll det enorma avståndet upp till säkrare mark.

Tycker du att det var rätt beslut att "Perra" fick gå?

– Det vill jag inte kommentera. Vi spelare har inte haft någonting med det beslutet att göra. Det är klubben och "Perra" som har pratat med varandra, säger Önerud.

Men kan du förstå beslutet?

– Jag kan förstå honom att han kände att han hade testat allt som gick att testa. Han kände nog att han inte hade mer att ge. Men sen vet jag inte vad som ligger bakom beslutet, han har nog redan förklarat det.

Bottenmatch: "Jävligt viktigt att vi vinner"

På torsdag gästar Timrå bottenkollegan Modo. Nio poäng skiljer lagen emellan och för bortalagets del är det ingen annat än en seger som gäller om de ska ha någon rimlig chans att överleva i elitserien.

– Det är jäkligt viktigt att vi vinner, precis som det är i alla andra matcher också. Men just nu blir det som en nystart för oss. Det vore viktigt om vi vann, men även om vi spelade bra, säger den 23-årige Önerud.

Någon enkel bortamatch lär det dock inte bli för Timrå, som har förlorat i tre raka matcher mot Ulf Samuelssons mannar.

– Vi har haft det tung mot dem tidigare under säsongen, men jag tror att vi har lärt oss vår läxa mot dem och att vi kommer att spela riktigt bra, säger Önerud och fortsätter:

– Det kommer att vara jämnt, tufft och fysiskt och det slutar med en Timrå-seger med ett eller två mål.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!