Färjestad vann hemma

Färjestad besegrade Brynäs med 2-1 i kvällens elitseriematch.

Färjestad besegrade Brynäs med 2-1 i kvällens elitseriematch. Jörgen Jönsson och Marcus Paulsson stod för hemmalagets mål. Daniel Widing gjorde Brynäs enda mål.

Precis som i den första kvartsfinalen blev det tillknäppt spel. Brynäs tog ledningen i powerplay då Daniel Widing styrde in 0-1 från en position framför Färjestads målvakt Jonas Gustavsson. Brynäs var aggressivare än hemmalaget och störde Färjestads uppspelsförsök effektivt.

I andra perioden spelade Färjestad upp sig och till slut kom kvitteringen. Per Åslund skickade in pucken mot en framstörtande Jörgen Jönsson som stack fram klubban och överlistade Anders Lindbäck.

Båda lagen hade vassa chanser i tredje perioden men till slut blev det nyförvärvet Marcus Paulsson som avgjorde. Paulsson, som blev hjälte även i torsdags, spelades fram av ett annat sent nyförvärv, Dick Axelsson.

2-0 till Färjestad i matchserien nu.