Det blir ingen nationalsång när elitserien drar igång på torsdagen.
1 av 3
Det blir ingen nationalsång när elitserien drar igång på torsdagen. - Foto: © Bildbyrån / Arne Forsell
Inga fler uppträdanden från Lasse Kronér i Scandinavium...
2 av 3
Inga fler uppträdanden från Lasse Kronér i Scandinavium... - Foto: Lennart MŒånsson / Bildbyrån
....eller idol-vinnaren Marcus Fagervall. Hockeyligan väljer att ändra konceptet för matchintron – därför försvinner nationalsången.
3 av 3
....eller idol-vinnaren Marcus Fagervall. Hockeyligan väljer att ändra konceptet för matchintron – därför försvinner nationalsången. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Elitseriens nya grepp: Ingen nationalsång

Svenska Hockeyligan slopar nationalsång innan match. VD:n "Det är dags för oss att pröva något nytt."


"Du gamla, du fria" inför nedsläpp? Det är nu ett minne blott i Sveriges högsta serie i ishockey. Samtliga elitserielags klubbdirektörer har kommit överens om att ta bort sjungandet av nationalsången inför varje match.

– Vi är stolta över vår nationalsång men nu är det dags för oss att prova något nytt, säger Jörgen Lindgren, VD för svenska Hockeyligan, i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller bara grundseriematcher. Lagom till slutspelet kommer momentet att vara tillbaka inför matchstart.

– Vi har respekt för frågan och vet att den berör många. Vi har dock kommit överens om att utveckla matchintrona ytterligare för att höja stämningen inför nedsläpp och nationalsången ingår inte för tillfället i det konceptet, säger Lindgren vidare i ett pressmeddelande, uppger Sportbladet .

Redan förra säsongen valde Djurgården att ta bort nationalsången på eget bevåg, något som då kritiserades av Hockeyligan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!